Bootcamp, niet echt de sport die bij mij past dacht ik in eerste instantie. Is mijn basisconditie wel goed genoeg? Hardlopen, dat vind ik dus echt niet leuk en 2 trainers die je staan te commanderen, wat moet dat worden. 

Toch wilde ik iets rigoureus veranderen in mijn leefpatroon. Ik  was al begonnen met wat gezonder te eten  (minder slechte koolhydraten (lees suikers)) en ik wilde die uurtjes in de sportschool liever ook verruilen voor iets effectievers. Kwam ik toch weer bij die bootcamp terecht…...

Na een paar weken twijfelen, besloot ik de stap te nemen! Wat kon me gebeuren. Schroom overboord gegooid, een leuke/ warme outfit voor buiten aangeschaft (ik begon immers in januari) en een proefles gevolgd bij Dave en Jeroen. Nou, ik wilde effectiever trainen en dat kreeg ik dus ook. Ik zal de eerste les, of de 3 dagen daarna niet snel vergeten,. Traplopen, zitten, lopen, het ging allemaal wat moeizaam. Toch gaf  het me een heerlijk gevoel. Het idee dat je echt actief bezig bent geweest! Iets wat in de sportschool niet heel vaak voor kwam. 

Ook het trainen in groepsverband bevalt me erg goed. Het zorgt voor motivatie, competitie en vooral gezelligheid. Je hebt echt het idee dat je het met elkaar doet! Dave en Jeroen zorgen ervoor dat de trainingen altijd gevarieerd zijn en dat de oefeningen correct worden uitgevoerd. Ik wilde 1 a 2 keer in de week een training volgen. Maar nu je drie keer in de week kunt trainen zit ik er toch sterk aan te denken die derde keer ook mee te pikken. Weg met dat sportschool abonnement. Dat had ik 3 maanden geleden toch niet kunnen bedenken!

Lekker je eigen grenzen opzoeken in de buitenlucht! Dat is bootcamp voor mij!

Aankomende Trainingen

No current events.

Referenties

Sporten op verschillende buitenlocaties met een gezellige groep sporters, dat is sport-je-fit. Het teamgevoel is bij sport-je-fit erg belangrijk, dit werkt voor mij erg motiverend en dat maakt de trainingen gewoon leuk! De sportschool is niets voor mij, maar lekker op het strand, door de duinen of gewoon op een parkeerplaats verschillende oefeningen doen lekker in de buitenlucht is echt top!

Lees meer..

Als ex-topsporter (atletiek, verspringen) was ik al een tijd op zoek naar een sport waarin ik mij lekker kan uitleven. Een sport die PUUR is, zonder poespas en met gebruikmaking van 'natuurlijke' elementen, zoals: muren, zandbergen, trappen en bospaden. Gewoon lekker in de natuur sporten en bewegen, in weer en wind, 's zomers en 's winters, totdat je er (inderdaad) helemaal bij neervalt!

Lees meer..

Het is bijzonder hoe een uur lang flink grenzen verleggen, iets is geworden waar ik inmiddels elke week naar ben gaan uitkijken. Bootcamp bij Sport-je-fit daagt mij fysiek en mentaal uit om door te gaan, op momenten dat ik zelf besloten zou hebben om te stoppen. Met als bonus dat na enkele weken sporten mijn fitheid daadwerkelijk is verbeterd.

Lees meer..

Toen ik voor de eerste keer naar bootcamp ging wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik dacht: ”als ik morgen geen spierpijn heb kom ik niet meer, dan is het slappe hap”. Toen we met de zandzakken aan de slag gingen was het echter meteen afzien en doorzetten. Vanaf dat moment wist ik dat ik vaker terug zou komen.

Lees meer..

Vanaf het allereerste mailtje die ik kreeg over Sport je Fit, SJF in de volksmond of de IJmuidense vertaling was ik enthousiast over het idee buitensporten. Eenmaal geprobeerd was ik niet meer te stoppen, ok.. De nodige spierpijn her en der en het lichtelijk zuchten en kreunen de dag nadat je hebt gesport is voor de omgeving misschien iets minder prettig maar voor mij geeft juist dat de voldoening. Het gevoel van kracht en overwinning komt elke keer terug en geeft me meer energie in de dagelijkse bezigheden, het is heerlijk en eigenlijk onbeschrijfelijk.

Lees meer..